Voor deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen mochten de U10-spelertjes van de HBBC Warriors en All Stars hun helden vergezellen voor de opworp. Het talrijk opgekomen publiek kreeg een mooie wedstrijd tussen een jong Herentals en een zeer jeugdig Gembo te zien.

In de eerste 10 minuten bleven de bezoekers binnenshotten van alle kanten.  HBBC nam in het tweede deel over, om zo met een voorsprong de kleedkamer in te trekken.

In het laatste kwart liep de thuisploeg de jongelingen naar huis.

Kwart 1: 19-21; Kwart 2: 30-19 (rust: 49-40); Kwart 3: 22-24 (71-64); Kwart 4: 27-12

Knokten voor deze collectieve HBBC overwinning:

Floris Coninckx: 4; Tom Thys; Jan Helsen: 4; Brent Laeremans: 2; Lowie Van Akoleyen: 6; Ewald Vanderveken: 21; Tom Van Beeck; Vincent Verbeeck: 19; Detlef Mostaert: 8; Maarten Van Doninck: 6; Steven Simons: 11; Sam Stickens: 17

Volgende week komen de Musketiers uit Vremde op bezoek.

Foto's Willy Verstappen/ verslag Raf Michiels/ Nnieuws.